Implanti

IMPLANTI
ORALNA HIRURGIJA
PARODONTOLOGIJA
PROTETSKE NADOKNADE
DEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA
ESTETSKA STOMATOLOGIJA
ORTOPEDIJA VILICA

Šta je implant?

Zubni implant predstavlja najsavremeniju metodu rekonstrukcije jednog ili više izgubljenih zuba, kako bi se zadovoljili visoki estetski i funkcionalni zahtevi i postigla maksimalna sličnost sa prirodnim zubima.

Dentalni implant je zapravo, titanijumski šraf koji se ugrađuje u viličnu kost sa kojom potom sraste, a služi kao zamena za koren nedostajućeg zuba.

Substitucija zuba je moguća čak i u najkomplikovanijim situacijama kada se usled atrofije, tj. gubitka koštane mase specijalnom hirurškom metodom vrši ugradnja veštačke kosti koja obezbeđuje postavljanje implanta.Prednosti ugradnje implanta

Jači su i trajniji od svih njihovih prethodnika, a pošto implant čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečena je i resorpcija kosti i povlačenje desni.

Visoko razvijena tehnologija proizvodnje samih implanata obezbeđuje kvalitetnu i dugoročnu stabilnost kao i sigurnost na najvišem nivou.

Zato je broj onih pacijenata koji se odlučuju za ugradnju implanata sve veći jer su prednosti brojne u odnosu na klasične metode substitucije, krunice i mostove, a rezultati impresivni.Izbor implanta

Kako bi se zadovoljili visoki estetski i funkcionalni zahtevi i postigla maksimalna sličnost sa postojećim prirodnim zubima, preporučuje se adekvatan oblik i kvalitet implanta. Dužina i promjer dentalnog implantata zavise od količine koštanog tkiva i veličine same vilice.

Izbor odgovarajućeg implanta, kao i broj potrebnih supstitucija prepustite Vašem stomatologu jer će Vam sigurno ponuditi najoptimalnije rešenje.Kada koristimo implante?

Implanti su metoda izbora kada nedostaje:

Jedan zub - nedostajući zub može se nadoknaditi ugradnjom jednog implanta i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega

Više zuba - postoji mogućnost ugradnje implanata koji će poslužiti kao nosači zubnih mostova

Svi zubi - ugradnjom optimalnog broja implanata moguća je izrada zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih protezaProcedura ugradnje dentalnog implanta

Pre same intervencije neophodno je uraditi specijalistički pregled i obavezno rentgensko snimanje vilice kako bi se utvrdilo stanje koštane mase u vilici.
Ukoliko je količina koštane masa nedovoljna za postavljanje implanta potrebno je izvršiti hiruršku intervenciju ugradnje veštačke kosti.
Dobro opšte stanje je značajan preduslov za početak i efikasan krajnji rezultat intervencije.
Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i bezbolna je.

Ugradnja zubnog implanta izvodi se u tri osnovne faze:
• Hirurška intervencija ugradnje titanijumskog veštačkog korena (implanta) u viličnu kost;
• Nadogradnja koja se šrafi u implant (suprastruktura)
• Postavljajnje krunice na nadogradnju

Od implantacije do postavljanja suprastrukture, a potom i izrade krunice potrebno je da prođe minimum 6-8 nedelja kako bi se implant osteointegrisao u viličnoj kosti.

Pre i posle implantacije najbitnija je dobra oralna higijena radi dugotrajne stabilnosti i sprečavanja zapaljenja kosti oko implanta.

Redovni kontrolni pregledi osiguraće dugovečnost vaših impalanata i krunica na njima, a samim tim uvećati vaše samopouzdanje i zadovoljstvo postignutim rezulatatima.